Havedøren: 7 gode råd til dit næste haveprojekt

havedør

Mange af os elsker med at gå i haven. I haven kan du både få dig en mundfuld frisk luft, lytte til fuglenes kvidren, slappe af på græsset og nyde sommerens solbeskinnede stunder. Og i modsætning til landets offentlige haver og parker, har du din egen have helt for dig selv. 
 Din have er med stor sandsynlighed allerede ét af dine foretrukne af boligens områder. Men hvis du har haft en have i et stykke tid, ved du sikkert også allerede, at haven trods alt kræver en del arbejde. Påtænker du en række haveprojekter i løbet af de næste par år? Vi giver dig syv gode råd, der kan hjælpe dig med at følge projekterne til dørs. 

Dan et overblik 

Først og fremmest skal du have dannet dig et overblik over, hvilke projekter du godt kunne tænke dig at sætte i gang. Du kan med fordel lave en projektliste og samtidig notere, hvor meget tid du regner med at skulle bruge på hvert projekt. 

Planlæg 

Når du har fundet ud af, hvor lang tid hvert projekt kommer til at tage, kan du begynde at planlægge projekternes rækkefølge. Start med de væsentligste. 

Køb kvalitet 

Hvis du har en have, bor du sikkert i hus. Og hvis du bor i hus, planlægger du muligvis at beholde din bolig i mange år frem. Derfor er det vigtigt, at du køber kvalitet, når du begynder dine haveindkøb. Søger du en havedør til dit nye projekt, føles det muligvis nærliggende at købe en billig model, men en billig model er typisk hverken lige så flot eller ligeså langtidsholdbar, som én af de lidt dyrere. 

Gå ikke ned på udstyr 

Intet haveprojekt kan gennemføres uden det rette udstyr. Før du kaster dig over at plante nye blomsterbede, bygge en havebænk eller noget helt tredje, er det altså essentielt, at du sikrer dig, at du har de ting, du skal bruge, for at kunne gennemføre projektet på fornuftig vis. 

Væbn dig med tålmodighed 

Medmindre du til daglig beskæftiger dig som håndværker eller gartner, kommer dine haveprojekter sandsynligvis til at tage mere tid, end du først forventer. Derfor kan det være en god idé, at du fra projektstarten væbner dig med tålmodighed. 

Få hjælp af familie og venner 

De hyggeligste havestunder er dem, vi deler med hinanden. Og hvis du har udarbejdet en liste med et væld af forskellige haveprojekter, kan du med god grund bede familie og venner om at hjælpe dig med projekterne. Brug et par timer på at uddelegere og gennemføre dagens arbejdsopgaver, og tag jer så en velfortjent slapper i havens skønne omgivelser. 

Overvej et professionelt input

Har du svært ved at finde ud af, hvilken havebænk du har brug for? Eller kunne du godt bruge noget sparring i forhold til din nye havedørs tyngde og materiale? Vær endelig ikke bange for at søge råd og vejledning hos de professionelle. Dine haveprojekter behøver langtfra at tage en evighed. Sørg blot for at komme godt fra start. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.