Fluehjulet holder ikke kun din fiskeline

fluehjul

Fluehjulet er ikke kun en mekanisme der holder styr på din fiskeline. Det er et redskab, der er vigtigt for at opnå et succesfuldt fiskeri, også når det handler om kystfiskeri. Hjulet skal hjælpe dig med at kæmpe med fisken når først den har hugget på. Uden hjulet, ville linen ligge løst og du ville ikke have mulighed for den samme modstand. Uden et fluehjul til kystfiskeri, ville det i flere tilfælde være fisken der vinder kampen. Med et fluehjul til kystfiskeri tilkøber du et redskab der hjælper dig med at opnå gevinst og succes i dit fiskeri.

Hvorfor har du brug for hjulet?

Et fluehjul til kystfiskeri er nødvendigt for at give dig de bedste muligheder for succesfuldt fiskeri. Hjulet har ikke kun det formål at skulle holde styr på din fiskeline, men er også et redskab der især er anvendeligt i den kamp du skal tage med fisken, når først den har hugget på krogen. Fluehjulet er med til at beskytte din fluestang. Det bevirker samtidig som en bremse, der samtidig har mulighed for at indeholde en line, der kan reguleres efter behovet i din kamp med den fangede fisk. En ting er at få fisken til at hugge på krogen, men at hale fisken ind og op på land, er lige så stor en del af fiskeriet. Hjulet anvendes især til kystfiskeri sammen med en fluestang. Det er også her der oftest befinder sig mere plads, hvor du kan øve dig og blive bedre til at anvende dit fluehjul.

fluehjul

Sådan udvælger du det rette hjul til kystfiskeri

Når du gerne vil fiske langs kysten, så befinder du dig omgivet af saltvand. Saltvand er hårdt mod ethvert materiale og derfor er det særligt materialerne af hjulet der har betydning for om det er det helt rette valg til dig fiskeri. Saltvand eroderer med tiden alt hvad der har med metal at gøre. Derfor bør du vælge et af de mange fluehjul til kystfiskeri som består af så lidt metal som muligt. Her kan blandt andet nævnes hjul kunststof, som eksempelvis kulfiber. Kulfiber bliver meget langsommere påvirket af saltvandet og vil derfor holde længere. Det rette hjul til fiskeri, vil derfor indeholde så lidt metal som muligt, der holder længere end hvis det var bestående af materialer udelukkende i metal.

Vedligeholdelse

Du kan med en god vedligeholdelse sørge for at dit fiskeudstyr holder længst muligt. Saltvand er hårdt mod din fluestang og dit fluehjul og bør derfor altid rengøres i fersk vand efter hver gang det har været brugt langs med kysten. Kulfiber har ikke helt de samme behov for at blive rengjort fra saltvand, da saltindholdet ikke påvirker materialet i samme grad som metal. Alligevel vil der være skruer og nitter på dig fluehjul, som med stor garanti er lavet af metal, og som bør rengøres i fersk vand, så det holder længere. Der er mange fordele ved at bruge sådan et hjul, så hvis det passer til din fortrukne form for fiskeri, skal du bare kaste dig ud i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.