Fest til sommer? Hold din begivenhed hjemme i haven med et festtelt 

leje af festtelte

Livet byder på mange gode muligheder for at holde en fest. Hvis du tænker dig lidt om, kan du sikkert også komme på en undskyldning for at invitere venner og familie til en hyggelig komsammen med god mad og god musik, for der er altid en rund fødselsdag, en bryllupsdag, en konfirmation eller lignende i horisonten. 

Store begivenheder som disse er vigtige at fejre, for det er med festen, du gør disse ting til noget helt specielt, der vil blive i minderne mange år fremover. Her forvandler en fest disse ellers normale dage til noget helt særligt, som alle vil glæde sig til at deltage i, og som alle vil nyde at være en del af. 

Derfor skal du naturligvis også holde en gode fest, hvis du snart fylder 50, hvis du kan fejre sølvbryllup, eller hvis der snart er en anden stor begivenhed, som du gerne vil markere og fejre. 

Men hvor skal du lige holde festen? Hvis du vil invitere mange menneske forbi til fest, er det ikke sikkert at kapaciteten i stuen rækker, hvorfor du må tænke i andre baner. 

Du har måske kigget på mulighederne for at leje et festlokale, men i så fald har du også opdaget, at det er en dyr fornøjelse at leje sig ind i forsamlingshuse, festsale og lignende. 

Derfor er leje af festtelte ofte en bedre løsning, som giver dig mulighed for at holde festen hjemme i haven – uden du behøver betale mange tusinde kroner for at leje et dyrt festlokale. 

Fordele ved leje af festtelt 

Udover de økonomiske fordele er der mange gode grund til leje af festtelt. De giver for det første en stor ro at kunne holde den store fest derhjemme, da du vil have god tid og god mulighed for at gøre det hele klart. 

Du vil også føle dig mere tryg og hjemvendt i din egen have end i et fremmede festlokale, og så er en dejlig og grøn sommerhave naturligvis også et mere hyggeligt miljø end et forsamlingshus. 

Du kan slå dit festtelt op midt på den grønne plæne, hvor gæster altid har adgang til de grønne omgivelser, så I også kan sidde og hygge jer udenfor i solen, når vejret er godt. 

Leje af festtelte: hvor stort skal teltet være? 

Ved leje af festtelt er der to ting, du skal tænke over: 

  1. Hvor meget plads har du i haven?
  2. Hvor mange menneske vil du invitere?

Du er naturligvis fysisk begrænset af den plads, du har i haven, men der vil i de fleste danske haver være plads til et festtelt i en god størrelse. 

Men der er selvfølgelig ingen grund til at bruge penge på leje af festtelt, der er for stort til dine behov. 

Derfor skal du beregne omkring 1,5 m2 plads per person, for at være sikker på, at alle kan komme til at sidde ned. I denne beregning skal du også tage højde for eventuel plads til gavebord, buffetbord, musik og scene. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.