Sådan kan du holde fest med et juletema

julemandskostume

Uanset om vi taler december eller Jul i juni, så er et juletema altid sjovt! Der er masser at tage fat i, og en lang række ressourcer, du kan trække på.

Her kan du læse lidt om, hvordan du kan holde et brag af en fest med et juletema, så det bliver sjovt for alle, både dig og dine gæster. Det er nemlig et tema, der er nemt at få på benene, men det kan være lidt svært at bevare overblikket.

Det tager kun et kort øjeblik at læse artiklen herigennem, og du vil blive meget mere sikker i din videre fremgang.

Pynt og dekorationer

Du kan sagtens tage julepynten ned fra loftet og pynte op, når du skal holde fest med juletema. Men der kan være mange grunde til, at du måske ikke ønsker at bruge dine egne dekorationer. Det kan være, det er arvestykker, der helst ikke skal gå i stykker ved et uheld; måske har du ikke nok julepynt til virkelig at understrege temaer; eller måske er festen ikke privat.

Du kan finde mange billige dekorationer med juletema på nettet. Fra blinkende lys til oppustelige snemænd til kunstige småkager, der er lidt af hvert. Hvis du køber udenfor sæson, kan du ofte få dem til en billig pris, og især i januar vil du se utrolig rabat.

Udnyt planlægningstiden og få købt tidligt, så du kan få det billigere!

julemandskostume

Udklædning eller ej?

Udklædning kan være en sjov ting at tage med til en fest med et juletema, især hvis festen foregår udenfor sæson. Men ikke alle har råd til et julekostume, og hvad gør man så?

Én af løsningerne kan være grimme julesweatre. De kan fås året rundt, ofte billigt, på nettet, og de er gode måder at starte en samtale på. Alternativt kan nissehuer være rigeligt, og du kan evt. få fat i et billigt eller blandet parti, som dem, der ikke selv har medbragt én, kan få eller låne.

En fest med et juletema er sjældent en decideret udklædningsfest, men det kan være en rigtig sjov måde at engagere dine gæster.

Mad og drikke

Mad og drikke med et juletema er ikke spor svært, og du kan typisk finde julegodter året rundt. Til en fest uden spisning kan et fad med æbleskiver stå klart, og gløgg kan blive skænket op til dem, der ønsker det. Pebermyntestænger og juleslik kan blive lagt frem, og vaniljekranse og brunkager kan hentes året rundt i de fleste supermarkeder.

Til en fest med juletema, der også inkluderer spisning, er flæskesteg, rødkål, rosenkål og kartofler et godt go-to valg, og er der gæster med særlig diæt, kan det nemt tilpasses.

Julemad er noget af det, mange danskere er bedst begåede i, men alle familier har deres traditioner. Find noget, der er relativt nemt at lave, eller få det leveret på bestilling, så du ikke selv skal i køkkenet. Så er din fest med juletema godt i gang, og alle kan blive ordentlig mætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.