Giv dit barn et redskab, som kan give ro når det skal sove

tyngdedyne børn

Det er naturligvis ikke alle børn, men nogle børn lider af angst, eller andre milde psykiske lidelser, som især kan gå ud over børnenes søvn. Selvom disse lidelser ikke nødvendigvis er invaliderende kan det skab meget uro i en lille krop, og forhindre barnet i at falde i søvn. Der kan også være mange andre grunde til at barnet har uro i kroppen, men heldigvis er der en relativt simpel løsning på disse problemer. 

Man kan nemlig med en tyngdedyne give barnet noget ro. Det er nemlig videnskabelig bevist, at man kan give noget ro i en krop, når man ligger med en smule vægt på sig, hvilket kan hjælpe barnet af med sin angst eller uro, så det hurtigere falder i søvn.

Hvad er en tyngdedyne til børn

Tyngdedyne børn gør det, at den har en masse kugler i sig, lidt mindre end tennisbolde. Disse kugler giver noget vægt til barnet, hvilket kan give en tryghedsfornemmelse. Dette er videnskabeligt bevist til at give ro når man skal til at sove, og kan hjælpe angst eller andre ubehagelige sindstilstande ud af kroppen, så man kan få lov til at koncentrere sig om sin søvn. 

Kugledyne børn 3 år kan have mange forskellige vægte. Det er vigtigt, at man ikke finder en dyne der er for tung til barnet, men på den anden side må den naturligvis heller ikke være på let. Derfor kan det være en god ide at man rådføre sig med egen læge eller en der ved noget om kugledyner, inden man vælger en dyne. Når det kommer til kugledyner, eller tyngdedyner, så er vægten naturligvis meget vigtig, og dette kan være en hårfin grænse af finde denne balance. Det er naturligvis også vigtigt, at man lytter til sit barn og lytter til hvad der er behageligt og ubehageligt for netop dit barn. 

Et vigtigt redskab til mere ro i løbet af dagen

Angst og andre former for uro i kroppen kan ofte være en ond cirkel, der starter og slutter i søvnen. Hvis får en dårlig søvn på grund af at man er ængstelig, uden at kunne sætte ord på det, er man mere tilbøjelig til at være ængstelig i løbet af næste dag, og tage det med sig når man skal i seng. Søvnen er altså et uhyre vigtigt redskab når det komme til at bekæmpe uro og angst i kroppen. Man børn derfor også starte her når man skal bekæmpe denne angst. 

Det kan være at kugledynen alene kan hjælpe dit barn så meget, at det får det meget bedre i sin hverdag også, og på længere sigt også får mere ro i kroppen. Det er vigtigt, at man ikke glemmer hvor vigtig søvnen er, så hvis det hjælper at sove med en kugledyne, så bør man gøre det, eftersom at dårlig søvn leder til mange problemer i hverdagen. Især når man er barn og endnu ikke er færdigudviklet, er søvnen meget vigtig og bør tages seriøst. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.